Op dinsdagmorgen 7 mei 2019 om 8.30 uur onthult wethouder Tea Both-Verhoeven samen met Anne-Karin Guijt-Holleman, een bijenhotel op het Finlandplein / Weistraat / Tuinstraat in Nieuwe-Tonge

Help de bij!
Het bijenhotel is beschikbaar gesteld door de provincie Zuid-Holland en de gemeente Goeree-Overflakkee. Het gaat op dit moment niet goed met de bijen en andere bestuivende insecten. En dat is zorgelijk, want zo’n 80 procent van onze eetbare gewassen en wilde planten is van bestuiving afhankelijk. Daarom ondersteunt de provincie Zuid-Holland gemeenten om zoveel mogelijk bijenlandschappen te creëren, bestaande uit bloeiende
bermen en voldoende plekken waar stuifmeel, nectar en nestelmogelijkheden te vinden zijn.

Start campagne “Goeree Overflakkee, daar wil je bij zijn.’
De onthulling van het bijenhotel in Nieuwe-Tonge is de start van de campagne
‘Goeree Overflakkee, daar wil je bij zijn’. Met deze campagne vraagt de gemeente aandacht voor de noodzaak om de biodiversiteit op Goeree-Overflakkee te versterken. Bijen spelen hierin een cruciale rol. Een bijenlandschap is niet alleen goed voor de bijen, het zorgt ook voor een ecologische basiskwaliteit in een gebied.

Nieuwe-Tongese vlag
Na de onthulling van het bijenhotel willen wij als dorpsraad de nieuwe Nieuwe-Tongse vlag, speciaal door het streekmuseum en de dorpsraad ontworpen voor Nieuwe-Tonge, officieel hijsen bij het rampmonument aan het Finlandplein, alwaar hij voorlopig blijft hangen.

Wij willen u van harte uitnodigen om de onthulling van het bijenhotel en het hijsen van de nieuwe Nieuwe-Tongse vlag bij te wonen!