De aanbesteding voor het project N215 is in volle gang en daarmee komt de daadwerkelijke uitvoering steeds dichterbij. Projectleider Eric Bos zei het al op de bewonersbijeenkomst: de provincie Zuid-Holland heeft voorrang gegeven aan het project N215.

Eric Bos: “Onder andere door de oorlog in Oekraïne, kregen we te maken met flinke prijsstijgingen van de materialen. We hebben daar als provincie maatregelen voor moeten nemen. Verschillende projecten zijn bijvoorbeeld tijdelijk stilgezet omdat alles erg onvoorspelbaar is.”

N215 krijgt voorrang
Het goede nieuws is dat de aanbesteding voor dit project in volle gang is. Eric: “We kunnen niet langer wachten met dit project, omdat de verkeersveiligheid echt aandacht nodig heeft. We hebben vijf aannemers geselecteerd om een aanbieding te mogen doen op dit project. Bij de beoordeling van de aanbiedingen ligt de nadruk op hinderbeperking, omgevingsmanagement en duurzaamheid. Dit voorjaar beoordelen we de inschrijvingen en we ronden de aanbesteding in het tweede kwartaal af. Dat betekent dat in 2023 een aannemer aan de slag kan met het eerste deel van het project: de aanleg van het ongelijkvloerse kruispunt bij de Oudelandsedijk nabij Nieuwe-Tonge.”

Eric: “Wat nog wel spannend is, is dat we budget nodig hebben voor de rotonde bij Middelharnis. Daarvan zeggen we: die voeren we uit ‘onder voorbehoud van financiering’. Daarom staat de rotonde bij Middelharnis nu als laatste op de planning en hebben we tijd om binnen en buiten de provincie de financiering te regelen.”