Inbraak en diefstal speelt het hele jaar door. Maar als de donkere maanden weer voor de deur staan, is het extra opletten. We willen allemaal veilig wonen. Want als er in een woning ingebroken wordt, heb je daar de rest van je leven last van. Angst en slapeloze nachten kunnen dan het gevolg zijn van een inbraak of een bedreiging op straat.

Buurtpreventie Nieuwe-Tonge
Gelukkig wordt er weinig ingebroken en/of gestolen in ons dorp. Dit hebben we te danken aan de inzet van bewoners, die zijn aangesloten bij Buurtpreventie Nieuwe-Tonge. Mannen en vrouwen die herkenbaar zijn aan hun gele vestje (zie foto) en in een klein groepje door het dorp lopen. Zij letten op verdachte situaties en melden dit bij de politie. Ook melden ze aan bewoners wanneer een huis of schuur/garage te veel uitnodigd tot een onwelkom bezoek. Ze kunnen tips geven over veiligheid en inbraakpreventie.

Aanmelden
Wil jij je ook inzetten voor veiligheid in het dorp? En loop of fiets je vaak (met de hond) ‘s avonds een ommetje? Sluit je dan bij Buurtpreventie. Een paar uurtjes in de week is al voldoende. Hoe meer mensen er zijn, hoe meer we de tijden kunnen verdelen.

Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen met John Bouwer,  Voorstraat 9, 0187-652426.