Esther van Halteren woont sinds 2001 samen met haar man en twee zonen in Nieuwe-Tonge. Haar man Bernard is in Bosnië-Herzegovina geboren maar woont al sinds 1975 in Nederland. Samen gaan ze graag naar Bosnië en omliggende landen om te kamperen. Met de hulp aan Stichting Make Sense! geeft zij wat terug aan het vaderland van haar man. 

Het huis voor familie Simic wordt gebouwd (2017)

“Zoals veel goede dingen spontaan ontstaan, zo begon onze stichting vanuit een particulier initiatief. Vlak na de oorlog, in voormalig Joegoslavië, zorgden we voor een konvooi bruikbare spullen. Daarna knapten we een plaatselijk ziekenhuis in Doboj op. Het eerste huis verbouwden we in 2013. Sindsdien bouwen we elk voorjaar een huis voor een arm gezin in Bosnië-Herzegovina.” aldus Kees van Wuyckhuyse. Hij is voorzitter van Make Sense!, en woont in Achthuizen-Langstraat. In het dagelijks leven is hij architect, docent aan de Hogeschool Rotterdam en mede-eigenaar/initiatiefnemer van GreenHuus, eco-lodges op de Kabbelaarsbank. Betrokken bij de stichting sinds 2012. Ruim twee jaar geleden vroeg hij  communicatieadviseur en tekstschrijver Esther om het bestuur te helpen met professionaliseren en de fondsenwerving een boost te geven. Beide ondernemers vinden vrijwilligerswerk belangrijk en zetten belangeloos hun kennis en ervaring in.

Lees het hele verhaal in Groot Goeree Overflakkee

Stichting Make Sense! is trouwens nog op zoek naar een ervaren timmerman die volgend jaar mee wil. Wil jij ook mee? Aanmelden kan via info@stichtingmakesense.nl of bel Kees (06 810 497 82). Hij vertelt je alles over de bouw en de omstandigheden ter plekke.
stichtingmakesense.nl.