Vanmorgen werd er eindelijk officieel een start gemaakt met de verbetering van de N 215.

Leden van de Dorpsraad Nieuwe-Tonge in Bloei! en de dorpsraden van Middelharnis, Dirksland en Melissant brachten op woensdag 14 februari gezamenlijk een bezoek aan de verbeterpunten op de N215. Zij vertokken vanaf café De Tram (Nieuwe Tonge), gingen via Middelharnis (turborotonde) naar Dirksland (nieuwe parallelweg) en eindigden in Melissant op de plek waar de eerste spade officieel de grond in ging. In Melissant komt ook een rotonde en deze werkzaamheden staan als eerste op het programma.

In aanwezigheid van leden van de betrokken dorpsraden en de bouwers zetten wethouder Feller en gedeputeerde Floor Vermeulen als eerste een spade in de grond. Hiermee is de start van de verbetering van de N215 een feit.

“We zijn als dorpsraad zo blij dat er na al die jaren aandringen nu eindelijk wat aan gebeurd aan de gevaarlijke oversteek bij Nieuwe-Tonge. Jammer genoeg zijn ze niet bij ons dorp begonnen maar zodra de benodigde landaankoop is gedaan, zal ook hier de spade in de grond gaan.” aldus Nel Kralt namens de dorpsraad.