Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vier je vrijheid 2020 – oproep aan verenigingen

12 maart 2019 @ 19:30 - 21:00

Naar aanleiding van 70 jaar bevrijding vierde Goeree-Overflakkee in 2015 de vrijheid met een themamaand, waar vele organisaties en personen een geweldige bijdrage aan leverden. Dit alles onder de titel ‘Vier Je Vrijheid!’.

In 2020 zal het 75 jaar geleden zijn dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. Dit feit zal landelijk groots herdacht en gevierd worden. Ook op Goeree-Overflakkee leven inmiddels ideeën en zijn er plannen bij enkele organisaties, maar mogelijk is er genoeg energie om wederom samen grootser uit te pakken dan wat ieder individueel zou kunnen doen. Kortom, leeft e.e.a. voldoende en is er genoeg energie om in de periode van medio april 2020 tot medio mei 2020 wederom een themamaand rondom vrijheid te kunnen presenteren: ‘Vier Je Vrijheid 2020’?

In zo een themamaand mag er, naast herdenken en vieren, vooral aandacht zijn voor het feit dat vrijheid lang niet overal en voor iedereen een vanzelfsprekendheid is. Godsdienstvrijheid, seksuele geaardheid, vrijheid van meningsuiting, respect voor elkaars levenswijze. Het wordt nog lang niet altijd geaccepteerd er er zijn helaas nog vele andere voorbeelden te bedenken.
Hoe mooi zou het zijn om samen tijdens ‘Vier Je Vrijheid 2020’ onze vrijheid te vieren, aandacht te vragen voor vrijheden die heden ten dage onder druk staan en elkaar op allerlei mogelijke manieren te tonen en te laten weten hoe we op Goeree-Overflakkee met vrijheid om willen gaan.

Met dit bericht willen we het verenigingsleven, culturele organisaties, dorpsraden en -vertegenwoordigingen, oranjeverenigingen en ieder ander die zich door het thema aangesproken voelt, uitnodigen mee te komen praten over ‘Vier Je Vrijheid 2020’.

Op 12 maart wordt in het Webego-gebouw om 19:30 een bijeenkomst gehouden. Een avond om te onderzoeken of er energie is om samen ‘Vier Je Vrijheid 2020’ vorm te gaan geven. We begrijpen dat er wellicht niet direct uitgewerkte plannen voorhanden zullen zijn. We vragen u echter wel om uw plannen en voornemens, concreet of nog slechts als idee, te ventileren. Wellicht kunnen we ter plaatse al plannen en ideeën inventariseren, brainstormen, mensen en organisaties samenbrengen en krachten bundelen.

U bent van harte uitgenodigd voor deze avond. Graag maximaal twee personen per organisatie. U vindt het Webego-gebouw aan de Pascal 40 te Middelharnis.

Organisator

Gemeente Goeree Overflakkee
Telefoon
(0187) 475360
E-mail
a.elema@goeree-overflakkee.nl

Locatie

Webego
Pascal 40
Middelharnis,
+ Google Maps