Sindskort leiden Watersnood-ambassadeurs belangstellenden rond in Stellendam, Oude Tonge en Nieuwe-Tonge/Battenoord. Dorpen die in 1953 het hardst zijn getroffen.

De Watersnood-ambassadeurs hebben een cursus gevolgd om het verhaal over de Ramp goed over te brengen op een groep wandelende mensen. In totaal zijn er ongeveer vijftien ambassadeurs, verdeeld over de drie locaties. Een wandeling neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. In Nieuwe-Tonge is de wandeling niet helemaal nieuw. Nieuwe-Tonge in Bloei! nam eerder al het initiatief om belangstellenden langs locaties die herinneren aan de Ramp te leiden. Het is belangrijk om te herdenken en te herinneren. Geen sensatie, maar juist de persoonlijke verhalen die de ambassadeurs kunnen vertellen, zijn waardevol. Voor Nieuwe-Tonge kun je voor een wandeling terecht bij Anne-Karin Guijt- Holleman, mevrouw Corine Holleman en Piet Vreeswijk. Aanmelden voor de wandeling kan per mail naar de Dorpsraad. Je kunt je ook via VVV Goeree Overflakkee aanmelden.

Ambassadeur worden voor Nieuwe-Tonge?
Wil jij Watersnoodambassadeur worden? Je kunt je tot maandag 2 oktober 2017 aanmelden voor de gratis training bij Ada Overwater, beleidsadviseur Erfgoed en Cultuur, via email of telefonisch via het algemene telefoonnummer 14 0187. Ook voor meer informatie en met vragen kun je bij haar terecht.