Het is zelfs wetenschappelijk bewezen, wandelen is gezond! Het doet wat met je geest en je lichaam en wanneer je het samen doet is het ook nog eens heel gezellig.

Na een avondje brainstormen met de vrijwilligers van Ons Dorpshuis in Nieuwe-Tonge werd er gemakkelijk een wandelclub geboren. Er is namelijk niet zo veel voor nodig. Een verzamelplek en voor wie dat willen een ruimte voor een kopje koffie achteraf.

In de eerste plaats is er voor de maandagavond gekozen. We vertrekken om 19.00 uur en wandelen een klein uurtje en om 20.00 uur staat de koffie klaar in de podiumzaal. Er is genoeg ruimte voor uitbreiding. Er wil ook een groepje starten op de dinsdagmorgen en wie weet komt er in de toekomst nog ergens in de week een middag bij.

Wat we ook zeker van het voorjaar en in de zomermaanden van plan zijn, is om het wandelen wat breder te trekken. Zo zijn er misschien ouderen die nu niet naar buiten kunnen, terwijl ze in een rolstoel heerlijk mee zouden kunnen.
Wanneer u tot die groep mensen behoort kunt u dat doorgeven aan Ciska Koole, beheerder van Ons Dorpshuis. Dan zult u binnenkort door een van de wandelvrijwilligers benaderd worden.

Nieuwe-Tonge komt in beweging. Wandelt u mee?