De werkgroep Rampherdenking heeft in het afgelopen jaar is samenspraak met nabestaanden en de gemeente de graven gerenoveerd en een gezamelijke omkadering aangebracht. Het monument, de handen van brons is in een speciale bronsgieterij gegoten. Het ontwerp is naar een eigen idee van de werkgroep Rampherdenking. Het glaswerk is van Ellen van de Bok.

Anne-Karin Guijt heette iedereen welkom in het Dorpshuis, waarna we in een stoet naar de begraafplaats gingen, daar voerde Anne- Karin en kernwethouder Markwat het woord. Er waren tussen de 140 en 150 aanwezigen.

Het monument werd onthuld door Jo Tanis-Meijer, nu wonende in Goederede en Maarten Nagtegaal die in de Weistraat woont. Beiden verloren de overige leden van het gezin waarin ze geboren werden.

De namen van de 45 in Nieuwe Tonge begraven slachtoffers werden voorgelezen en na een minuut stilte legden Anne-Karin Guijt en Corine Holleman namens de Dorpsraad Nieuwe-Tonge in Bloei!, werkgroep Rampherdenking en de wethouder bloemen bij het monument.

Vervolgens konden de aanwezigen bloemen leggen en ging iedereen terug naar het Dorpshuis, waar bij een kopje koffie nog lang nagesproken werd.

Bekijk het nieuwsbericht uit Groot Goeree Overflakkee van 30 januari 2018